Funderingar i Solna

Funderingar i Solna

Egentligen ett oändligt svammel

om det mesta i livet. Eller kanske allt som händer mig... viket inte är så otroligt mycket...

Jag har precis som alla andra

MatPosted by nyinflyttadisolna.se Fri, January 04, 2013 12:32:15
börjat banta... eller lagt om kosten... börjat med en ny livsstil... vänt blad i boken... eller som jag kallar det - ge fan i att bli ännu fetare...

Jag har hållit på med LCHF ett tag nu... lite då och då... men det är ingen bra idé har jag märkt, eller rättare sagt, vågen är väl den som märkt det näst mest... värst har nog magen haft det, så klämd den har blivit av byxlinningen, vilket iofs är ett passande straff eftersom den envisas med att svälla upp och bli större. Ont ska med ont förgås! (eller hur var det nu igen?)

I vilket fall som helst har jag gått all-in på LCHF nu. Eller ja... inte i onsdags, då jag råkade slinka in på McDonalds... eller rättare sagt, gjorde en tjurrusning in på McDonalds...

Jag har nu roat mig med att fota en del av det jag äter, så nu ska ni också få se att det inte är så synd om mig... egentligen... förutom att jag hatar kokosmjöl (jag har bakat rostebröd med det, blä vilken bismak)...

Traditionell frukost...


Lövbiffsrullar...
Jo, jag vet... det ser ut som om jag redan har ätit en portion (pga kladdiga tallriken) men det blev så när jag brottades med tandpetarna jag strategiskt parkerat i rullarna á la Fort Knox-style.


Kycklingbullar med ädelostsås
Gott...


Frullen idag...
Jo, jag har tjuvstartat med kaffet... och drällt ner koppen... jo, jag vet... jag har hål i läppen tror jag... sen har jag hembakat bröd, fröknäcke och rostebröd. Sen kanske vi kan hoppa över vad som är tallriken och bara se de nyttiga blåbären...


Som sagt, det är inte synd om mig direkt...

PS. Vill bara klargöra att jag med bismak inte menar att det smakar bi, vilket det iofs kanske kan göra, jag har ingen aning om hur bi smakar. Men det är i alla fall inte det jag menar... Japp, nu vart allt glasklart, eller hur? DS.




Mutant-shopping?

MatPosted by nyinflyttadisolna.se Fri, August 10, 2012 06:35:47

Det verkar vara skillnad på folk och fä liksom...

Note to self

MatPosted by nyinflyttadisolna.se Sun, August 05, 2012 10:44:02
När du planerar att sitta vid datorn och läsa bloggar - sätt så inte igång och koka ägg i köket.

Jag hade ingen aning om att ägg låter som poppande popcorn när det kokat torrt i kastrullen. Visste du?

Ja jäsiken vad man kan trycka i sig!

MatPosted by nyinflyttadisolna.se Sun, August 14, 2011 08:07:51
Var på räkbåt igår med 13-åringen och mina föräldrar. Det var jättetrevligt men det kändes snåååålt på båten. Väldigt snålt med utrymme, nästan som på flyget. Jag envisades med att gnugga axel med bordsgrannen fast jag puttat ut sonen på hörnet...

En flaska med vatten för 8 personer, det räckte bara till 4 glas i stöten! Sås-skålarna var små (två sorter) och räckte till ungefär 3 personer och en liiiiten skål med margarin för ca 3 personer... Och sedan kom de in med en liten skål räkor! Vi kunde ta ca 10-12 räkor var, sedan var skålen tom! Servitrisen sprang fram och tillbaka som en tok och fyllde på. Jag tyckte det var väldigt irriterande att be om påfyllning hela tiden (vi satt ytterst!). Just det ja, salladen! EN liten cocktailtomat/person sedan var resten grönsallad! SÅÅÅÅÅ snålt!

Vi delade bord med ett gäng trevliga skåningar som var på semester! De var jättetrevliga, men jag har riktigt svårt att förstå skånska. Sen var det ett himla liv på båten, man var tvungen att skrika eller prata direkt i örat på personen bredvid för att höra något. Jag undrar hur mycket intressant jag missade!

Det allra trevligaste med resan var att vi åkte ut mot Vaxholm, i små snirkliga passager och det var en nostalgitripp för min pappa. Det var just i de områdena han åkte runt i som barn med sin egna lilla båt.

Vi pausade på Vaxholms fästning och åkte sedan tillbaka.

Allt som allt en riktigt trevlig kväll, men jag skulle inte rekommendera den räkfrossan. Finns nog bättre båtar att åka med...

Kolla in solnedgången från fästningen!
Inte världens bästa skärpa... jag tog bilden med min telefon... men visst är det något magiskt med solglitter i vatten?

Måste bara prova det här receptet

MatPosted by nyinflyttadisolna.se Fri, August 12, 2011 16:03:06

Recept för pizzabotten med ägg

Vispa ihop

250 g vatten
250 g vetemjöl
15 g jäst

Låt stå tills det vuxit sig stort och bubbligt, ca 2 timmar.

Blanda i

1 ägg
20 g olivolja
250 g vetemjöl
10 g salt

Kör degen 9-10 minuter utan salt och 2-3 med salt. Låt vila och baka sen ut pizzor.


Grädda i 250 grader i 6-8 minuter.

Receptet är snott från www.spisat.se som i sin tur snott det från Bakahemma.com

Det här ska jag göra och härma spisat.se som bakat bröd med samma deg.

Fast inte idag... ärligt talat så la jag det här så att jag slipper leta efter receptet senare när jag får rumpan ur för att testa... *ler brett*